خانه / سلامت - طب اسلامی / زنده شدن صنعت مسگری در کچوییه

زنده شدن صنعت مسگری در کچوییه

زنده شدن صنعت مسگری در کچوییه

اطلاعاتی جالب در مورد ظروف مسی
مسگری-کچو

منتشر شده برای اولین بار از کچونامه
مس از دیرباز یکی از فلزات پرکاربرد ایرانیان و به تبع آن مردم کچوئیه، برای طبخ غذا بوده است.

حکمای ایرانی به چند دلیل به مس اهمیت زیاد میدادند:
– آنتی باکتریال بسیار قوی است
– پخش یکسان حرارت در تمام ظرف
– خوش طعم کردن غذا
– تامین مس مورد نیاز بدن
و …

نکات:
– مس در روایات اسلامی نیز تایید شده و بعد از ظرف سنگی و شیشه ای بهترین برای طباخی است .
– مس  برای طبخ غذا باید استفاده شود و نگه داری غذا در آن خصوصا مس سفید نشده ممنوع است.
– ظرف مسی مخصوص پخت و پز باید حتما سفید کاری (قلع اندود) شود. این کار باید حتما با قلع انجام شود و استفاده از ترکیبات سرب و … که جدیدا رایج شده مضر و ممنوع است.

به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی بسیار قوی مس ، در قدیم از این فلز برای ساختن خزینه حمام استفاده میکردند و به همین دلیل آفتابه های قدیمی نیز مسی بوده است.بدین طریق از انواع عفونت ها پیشگیری می کردند.

✍ #ابن_علیان

درباره ی ebnealian

همچنین ببینید

پخت نان محلی در کچوئیه

  ✅خواص نان محلی کچو ( نان کامل سبوس دار) با روش پخت با هیزم …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق برای صاحب امتیاز ، اب ابن علیان محفوظ می باشد