زنده شدن صنعت مسگری در کچوییه
اطلاعاتی جالب در مورد ظروف مسی
منتشر شده برای اولین بار از کچونامه
مس از دیرباز یکی از فلزات پرکاربرد ایرانیان و به تبع آن مردم کچوئیه، برای طبخ غذا بوده است.
حکمای ایرانی به چند دلیل به مس اهمیت زیاد میدادند:
– آنتی باکتریال بسیار قوی است
– پخش یکسان حرارت در تمام ظرف
– خوش طعم کردن غذا
– تامین مس مورد نیاز بدن
و …
نکات:
– مس در روایات اسلامی نیز تایید شده و بعد از ظرف سنگی و شیشه ای بهترین برای طباخی است .
– مس برای طبخ غذا باید استفاده شود و نگه داری غذا در آن خصوصا مس سفید نشده ممنوع است.
– ظرف مسی مخصوص پخت و پز باید حتما سفید کاری (قلع اندود) شود. این کار باید حتما با قلع انجام شود و استفاده از ترکیبات سرب و … که جدیدا رایج شده مضر و ممنوع است.
به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی بسیار قوی مس ، در قدیم از این فلز برای ساختن خزینه حمام استفاده میکردند و به همین دلیل آفتابه های قدیمی نیز مسی بوده است.بدین طریق از انواع عفونت ها پیشگیری می کردند.
✍ #ابن_علیان